Dişlerinizde Çapraşıklık, Sıkışıklık, Dişlerin Ayrık Olması Veya Çene Problemleri Gibi Bozukluklar Görüyorsanız Öncelikle Hiç Vakit Kaybetmeden Bir Ortodonti Uzmanına Kontrole Gitmelisiniz. Ortodonti Uzmanı Size Ortodontik Tedavi Yapılıp Yapılamayacağı Ile Ilgili Bilgi Verecek Uzmanlıkta Bir Hekimdir. Ortodontide Doğru Teşhis Tedavinin En Önemli Aşamasıdır.

  • Ortodonti Uzmanınız Tüm Bu Ölçümleme Ve Analizler Sonucunda Teşhis Ve Sonrasında Bu Teşhise Göre Size Alternatifli Bir Tedavi Planı Sunar.
  • Ortodontik Bozukluk Derecelerine Göre Her Bireyin Tedavi Uygulamaları Farklılık Gösterebilir. Hasta Ile Doktorun Ortak Kararına Ve Uygunluğuna Göre Seçim Yapılabilir. Örneğin; Şeffaf Plak, Metal, Porselen Diş Teli, Lingual Diş Teli, Çene Genişletici, Yüz Maskesi, Yer Tutucular Gibi Çeşitli Ortodontik Apareylerle Tedaviniz Yapılabilir.
  • Bazı Ortodontik Tedavilerde Diş Çekilebilir. Ortodonti Uzmanınız Eğer Gerekli Görürse Diş Çekimi Yapabilir. Her Hastanın Dişi Çekilmez. Ortodontik Tedavilerde Diş Çekimi, Önemli Yer Kazanma Yollarından Biridir. Bu Yöntem Komşu Dişlerin Bu Bölgeye Hareketini Engellemek Ve Istenmeyen Diş Hareketlerini Sonlandırmak Için Yapılır. Tedavi Bittikten Sonra Kesinlikle Dişler Arasında Boşluk Kalmaz.
  • Eğer Ileri Derecede Ortodontik Bozukluğunuz Varsa Ve Çeneniz Önde Veya Geride Ise Yine Bozukluğun Şiddetine Göre Ortognatik Cerrahiye Başvurulabilir. Ortodontik Tedavi, Çene Bozukluğunu Tek Başına Tedavi Edemediği Zaman; Ağızda Braketler Takılı Ve Tedavi Sırasında Çene Ameliyatı Yapılabilir.